dilluns, 2 de maig del 2011

XX edició del Seminari de traducció poètica a Farrera de Pallars

Organitzat per la Institució de les Lletres Catalanes, els proper divendres 13 començarà una nova edició del Seminari de traducció poètica a Farrera de Pallars, on fins al 16 de maig es traduiran poemes dels poetes francesos Oscarine Bosquet, David Lespiau i Jean-Luc Sarré.

Les sessions es duran a terme al Centre d’Art i Natura de Farrera de Pallars, i comptarà amb la participació dels poetes Elies Barberà, Sònia Moll i Vinyet Panyella i dels traductors Nathalie Bittoun-Debruyne, Anna Casassas, Valèria Gaillard, Núria Mirabet, Jean-Claude Morera, i Carles Torner.

El resultat del treball efectuat durant els dies del seminari es presentarà a Barcelona amb una lectura pública dels poemes traduïts, el dimecres 18 de maig, al bar Horiginal. Així mateix, la ILC publicarà les traduccions dels poemes francesos, en edició bilingüe.

Per primer cop, també enguany, i en el marc de la Setmana de Poesia de Barcelona, el dimarts 17 de maig a la Biblioteca de Catalunya, la ILC ha previst mostrar l’experiència de Farrera, efectuant un taller del seminari, obert al públic especialitzat i general, per donar a conèixer l’expertesa en la traducció en grup i la tasca del traductor en diàleg amb l’autor.

L’edició del seminari d’enguany tindrà una torna, del 25 de setembre al primer d’octubre, al Centre Internacional de Poesia de Marsella, que acollirà els poetes catalans esmentats, dins del programa Import/Export que organitza el Centre cada any. En aquest seminari a Marsella es traduiran els poemes dels tres poetes catalans, Elies Barberà, Sònia Moll i Vinyet Panyella, al francès. Aquesta col·laboració ha estat possible gràcies a l’Institut Ramon Llull.

L’intercanvi del Seminari de Farrera és el segon que organitza la Institució de les Lletres Catalanes, després que l’any passat la XIX edició del Seminari a Farrera comptés amb la participació de poetes croats Marko Pogačar i Dinko Telećan, i que posteriorment s’organitzés a l’illa de Pašman, a Croàcia, la torna del seminari, seguint el model de Farrera, amb la participació dels poetes catalans Francesc Parcerisas i Laia Martinez Lopez.

Per enguany, i en el marc de l’intercanvi amb el Centre Internacional de la Poesia de Marsella (CIPM), i juntament amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull, s’han programat altres accions conjuntes, com ara el fet que el poeta Albert Roig es beneficiarà d’una estada-residència al CIPM, s’organitzaran a Marsella dues exposicions d’autors catalans: Joan Rabascall i Joan Brossa, de qui es traduirà també al francès el Sumari astral, a càrrec de Marc Audí, entre altres accions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada